ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(1) - ΡΩΜΗ(2) – ΠΟΜΠΗΙΑ - ΜΠΑΡΙ 

 

1η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: 01/05/19 ΠΤΟΛ/ΔΑ-ΚΟΖΑΝΗ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (108Κm)

 Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και το Δημαρχείο της Κοζάνης για μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσ/νίκης. Επιβίβαση στο αεροσκάφος της ELLINAIR και πτήση για Μπολόνια. Στη συνέχεια αναχώρηση για Φλωρεντία. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την γενέτειρα της ιταλικής αναγέννησης. Τακτοποίηση στο ξεν/χειο σε περιοχή της Φλωρεντίας.  Διαν/ση.      

 

2η  ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: 02/05/19 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΡΩΜΗ (270 Κm)  

 Πρόγευμα, ακολουθεί η ξενάγηση της Φλωρεντίας, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα, το Παλάτσιο Βέκκιο- σημερινό Δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη της υπαίθριας αγοράς του Σαν Λορέτζου. Συνεχίζουμε για την Αιώνια Πόλη την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξεν/χειο. Μια πρώτη γνωριμία στην φωταγωγημένη Ρώμη με το λεωφορείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.   Διαν/ση.     

 

3η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 03/05/19 ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

  Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση της “Αιώνιας Πόλης”. Θα γνωρίσουμε από κοντά, μεταξύ άλλων, το Αυρηλιανό τείχος, τη Βία Βένετο, την πλατεία του Τρίτωνα, το Μέγα Ιππόδρομο, τον Τίβερη ποταμό, το Μαμερτίνουμ (φυλακή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την αρχαία ρωμαϊκή αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, το ναό του Αγ.Πέτρου με την περίφημη ΡΙΕΤΑ του Μιχαήλ Άγγελου, τη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Επιστροφή στο ξεν/χειο.  Διαν/ση.

 

4η   ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: 04/05/19 ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΑΡΙ (495 Km)

 Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αμέσως αναχώρηση για νότια Ιταλία, έξω από την Νάπολι θα επισκεφτούμε την αρχαία  Πομπηία. Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για να ξεναγηθούμε την νεκρόπολη που την εξαφάνισε το 79μ.Χ.η έκρηξη του Βεζούβιου. Ξενάγηση, γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για το Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο,  και απόπλους (19.30) για την Ηγουμενίτσα. Διαν/ση εν πλώ

 

 5η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ :05/05/19 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ  (240Km)

 Άφιξη στην Ηγουμενίτσα ώρα 05.30. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στις πόλεις μας.