ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  11/10/2019 - 13/10/2019

3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/10/2019 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ  –  ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

  Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση αποσκευών και η ώρα 06.00 από Πτολεμαΐδα και 06:30 από Κοζάνη    αναχώρηση για Αδριανούπολη. Μέσω Εγνατίας οδού περνώντας από ΚαβάλαΝ. Καρβάλη, Ξάνθη, Kομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. Συνεχίζοντας μέσω Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό, φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων – ταυτοτήτων  είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην Αδριανούπολη (Edirne), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της Αδριανούπολης. Διανυκτέρευση. 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10/2019 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

  Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της Αδριανούπολης πόλη που διετέλεσε πρωτεύουσα του Οθωμανικού κράτους πριν την Κωνσταντινούπολη, με πολύ ενδιαφέροντα μνημεία και κτίρια. Αρχίζοντας την ξενάγησή μας, και αφού περάσουμε από τις Ελληνικές συνοικίες, ΙλντιρίμΚιίκΚιρασχανέ, κάθε μία από αυτές με τη δική της ιστορία, θα δούμε το Tέμενος “Selimiye”, με τους 4 μιναράδες, έμβλημα της πόλης, έργο του αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Κτίστηκε το 1569-1575 και αποτέλεσε για εκείνη την εποχή το σύμβολο της Αδριανούπολης και της Οθωμανικής ιστορίας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο «Υγείας» το περίφημο “Beyazit Complex” με τα κέρινα ομοιώματα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Ορθόδοξο Βουλγαρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (κτίσμα του 1880), το κάστρο της πόλης (Μακεδονικός Πύργος), το οποίο κτίστηκε από τον βασιλιά Αδριανό την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κ.ά.

 

3η ΗΜΕΡΑ :ΚΥΡΙΑΚΗ  13/10/2019 ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ  - ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Αναχώρηση για τα τουρκοελληνικά σύνορα στις Καστανιές. Είσοδος στην Ελλάδα. Αφού διέλθουμε από Ορεστιάδα και Διδυμότειχο (στάσεις) Αλεξανδρούπολη παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Εγνατίας οδού. Άφιξη αργά το βράδυ στις πόλεις μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.