ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    :  25/10/2019 - 28/10/2019 

 

1η ΗΜΕΡΑ:ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ - ΚΟΖΑΝΗ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (740 km

 Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση αποσκευών και  ώρα 21:00 αναχώρηση από Πτολ/δα και 21:30 από Κοζάνη για Κωνσταντινούπολη. Περνώντας από Καβάλα – Ν. Καρβάλη, Ξάνθη, Kομοτηνή, Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα  Κήπων. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων είσοδος στην Τουρκία. Ταξιδεύοντας όλη τη νύχτα και αφού περάσαμε από Κεσάνη- ΜάλγαραΡαιδεστό φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

2η ΗΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

  Άφιξη στην Πόλη και μετάβαση στην ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με το θαυματουργό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα περίφημα Θεοδοσιανά Τείχη θα δούμε τη Χρυσή Πύλη και το Επταπύργιο και θα καταλήξουμε στην Μονή Βλαχέρνας, όπου για πρώτη φόρα εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.χ. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στο λιμάνι του Σιρκεντζι και επιβίβαση σε μισθωμένο καράβι για να απολαύσουμε την προαιρετική  κρουαζιέρα στο χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο θαυμάζοντας  την  πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης που αποτελείται από παλάτια, πύργους, γραφικά ψαρό-χώρια & ξύλινες Οθωμανικές επαύλεις. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

  Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον ιστορικό  Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί όπου σήμερα είναι πλατεία και ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ. Ο ιππόδρομος ήταν η καρδία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας,  με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλη.  Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Αγιά Σοφιά το  αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα ένα από εκείνα τα  μνημεία, όπου οι χριστιανοί της εποχής εκείνης, σύμφωνα με  τον  Προκόπιο, πίστευαν ότι "ο ναός αυτός δεν  είναι έργο ανθρώπινης προσπάθειας ή τεχνικής, αλλά της επενέργειας του Θεού "το μέγα μοναστήρι καύχημα της Ορθοδοξίας μέσα στους αιώνες. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μπλε Τζαμί  το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ. Όπως και πολλά άλλα τζαμιά, το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ περιλαμβάνει τον τάφο του ιδρυτή του. Σήμερα το μπλε τζαμί είναι ακόμα ενεργό και είναι ένα διάσημο αξιοθέατο καθώς χιλιάδες τουρίστες περνάνε της πύλες του καθημερινά θέλοντας να δούνε πως είναι το εσωτερικό ενός μουσουλμανικού τεμένους. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στην Αυτοκρατορική Δεξαμενή (στέρνα). Αμέσως μετά θα ξεναγηθούμε στο  παλάτι Τοπ Καπί για να θαυμάσουμε τους θησαυρούς του Σουλτάνου. Μουσείο και παλάτι αξίζει, και να μην το χάσετε. Αρχικά ονομαζόταν Γενί Σαράι, δηλαδή νέο παλάτι.  Αμέσως μετά μετάβαση για να επισκεφτούμε τη σκεπαστή αγορά Capali Carci και είμαστε ελεύθεροι για να περιπλανηθούμε στην περίφημη αγορά με τα 5.000 μαγαζιά με είδη σε χρυσό, ασήμι, αλάβαστρο, δέρμα, χαλκό όπου περιμένουν να διαλέξετε. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με Οριεντάλ μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ  (740 km       

 Μετά το πρόγευμα τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να παρακολουθήσουμε την  Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια αναχώρηση για Ελλάδα περνώντας από τα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση άφιξη στην πόλη  μας  αργά το βράδυ.