ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 31/07 – 04/08/2019  & 04/09 – 08/09/2019

 

1η ΜΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ     ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ

        Συγκέντρωση, τακτοποίηση των αποσκευών  και ώρα 05.00 αναχώρηση από Κοζάνη μέσω Λάρισας – Λαμίας – Κορίνθου ,με τις κατάλληλες στάσεις, άφιξη στο Γύθειο και απόπλους 16:45 για τα Κύθηρα. Σύμφωνα με την μυθολογία εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη , η Θεά του Έρωτα . Έτσι λοιπόν φέρει και το όνομα Κυθέρεια . Άφιξη στο νησί και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία. Το χωριό βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυθήρων .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ     ΚΥΘΗΡΑ

         Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο ΛΙΒΑΔΙ με τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου.  Συνεχίζουμε με τη ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, Προτείνεται ένα καφέ στην πλατεία της Χώρας.  Το μεσημέρι καταλήγουμε στο ΚΑΨΑΛΙ το γραφικό λιμάνι, όπου θα έχουμε παραμονή και ελεύθερο  γεύμα .Είναι το σημείο του νησιού που τα έχει όλα και αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στις καρδιές όλων. Το Καψάλι είναι ένα τουριστικό χωριό που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα ,τόπος συνάντησης για τις παρέες. Έχει δύο ωραίους κόλπους γύρω από τους οποίους είναι χτισμένος ο οικισμός. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Η Μυρτιδιώτισσα γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη που θα μας κρατήσει για λίγο κοντά του για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.    

3η ΜΕΡΑ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΚΥΘΗΡΑ                                                                                             

             Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να  επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Ποταμός, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού με γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Αφού πιούμε και το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφενεία συνεχίζουμε για τον ΑΒΛΕΜΟΝΑ .Ίσως το πιο όμορφο χωριό των Κυθήρων. Στα ανατολικά των Κυθήρων, παραθαλάσσιο με γραφικούς κολπίσκους.   Δεν είναι τυχαίο που όσοι επισκέφθηκαν τα Κύθηρα , μιλάνε στους φίλους του πρώτα απ’ όλα για την ομορφιά του Αβλέμονα. Αξίζει κανείς να δει το κτίριο με το ηλιακό ρολόι στον κολπίσκο πίσω από το χωριό. Κοντά στον Αβλέμονα βρίσκεται η παραλία της Παλαιόπολης που είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες του νησιού, παραμονή, μπάνιο, γεύμα – ελεύθερο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

                                                                                                                                                                                                                                      

 

4η ΜΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ   ΚΥΘΗΡΑ                                                                                                

                Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ, το μοναστήρι έχει χτιστεί σε ένα απ’ τα υψηλότερα βουνά του νησιού και έχει θέα όχι μόνο τις ακτές της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρου του νησιού.  Ο ναός γιορτάζει του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1840, και είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο. Ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει την μορφή της Παναγίας στην μια πλευρά και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στην Αγία Πελαγία .Ελεύθερος Χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα και βόλτα. Διανυκτέρευση .

5ηΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ   ΚΥΘΗΡΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ                                                                 

         Πρωινό  και χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στο νησί . Αναχώρηση από το λιμάνι 12:00 . Άφιξη στη Νεάπολη μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά .Επιβίβαση στο λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας , με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας φτάνουμε στην πόλη μας πολύ αργά το βράδυ  .