3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

 

1η ημέρα: Παρασκευή 11/10/2019    Κοζάνη – Πρέβεζα

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Κοζάνη για Γρεβενά, πρώτη στάση μας για καφέ και βόλτα η γραφική Πάργα. Όμορφη γραφική πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά, με ωραίες παραλίες. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στα πανέμορφα νησιά Παξοί – Αντίπαξοι. Επόμενος σταθμός μας η Πρέβεζα ,πλούσιο σε ομορφιά είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης το οποίο απαρτίζεται από παλιές και καλοδιατηρημένες κατοικίες με στενά και γραφικά σοκάκια, από την κεντρική αγορά της πόλης, αμέτρητα μεζεδοπωλεία, ουζερί και ψαροταβέρνες και την πλακόστρωτη παραλία στο λιμάνι της Πρέβεζας όπου το καλοκαίρι προσαράζουν αμέτρητα γιοτ. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος Χρόνος για βόλτα . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σάββατο 12/10/2019    Πρέβεζα – Λευκάδα

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στην συνέχεια   αναχώρηση  για  την  ημερήσια  εκδρομή  στην  Λευκάδα  για  μία γνωριμία με την πατρίδα του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη. Θα επισκεφτούμε τα πιο αξιόλογα μέρη του νησιού όπως το μοναστήρι της Φανερωμένης με την μοναδική θέα στη Λευκάδα, στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο και την πόλη της Λευκάδας. Από το Νυδρί προαιρετική βόλτα με βαποράκι στα Πριγκιποννήσια, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη όπου βρίσκεται και το νεοκλασικό αρχοντικό του ποιητή, το Σκορπιό το νησί του Ωνάση και την Αγία Κυριακή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Ελεύθερος Χρόνος . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 13/10/2019     Πρέβεζα – Λίμνη Αχέρωντα- Νεκρομαντείο – Ιωάννινα -Κοζάνη

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για επίσκεψη στον Αχέροντα ποταμό και την Αχερουσία λίμνη. Επίσκεψη στο Νεκρομαντείο και τον αρχαιολογικό χώρο . Ελεύθερος  χρόνος για μεσημεριανό γεύμα. Συνεχίζουμε για  Γιάννενα. Επίσκεψη στο γραφικό νησάκι της λίμνης καθώς επίσης και το κάστρο της πόλης με τα τζαμιά και το παλάτι του Αλή πασά. Γεύμα εξ ιδίων και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας .