6/HMEΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΉ ΤΟΣΚΆΝΗ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΉ ΟΎΜΠΡΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΆ

Περούτζια - Ασίζη - Γκούμπιο - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο - Λούκα - Πίζα – Φλωρεντία 

1Η  ΗΜΕΡΑ:26/10/2019 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (230 km) – ΕΝ ΠΛΩ 

 Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας στις …. και στο Δημαρχείο Κοζάνης στις ….   και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο 06:30, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η  ΗΜΕΡΑ: 27/10/2019 ΒΕΝΕΤΙΑ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ (280 km)

 Άφιξη στις 08:00 στην πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Αναχωρούμε με βαπορέτο (κόστος εξ ιδίων ) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Η περιήγηση ξεκινά από τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής ναός με πέντε θόλους, ο οποίος υπήρξε για περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου. Το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το οποίο αποτέλεσε πνευματικό στήριγμα και μεγάλο σύμβολο ισχύος και εξουσίας της ενετικής πολιτείας. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών με τη λατινική επιγραφή, η οποία σημαίνει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες» και στην Γέφυρα των Στεναγμών. Η ξενάγηση στην πόλη συνεχίζεται με την επίσκεψη στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής κρυστάλλου Murano. Στην συνέχεια αναχώρηση για την όμορφη λουτρόπολη του Μοντεκατίνι λίγα χιλιόμετρα από τη πόλη των Μεδίκων την Φλωρεντία . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3Η  ΗΜΕΡΑ 28/10/2019 ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ- ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ –ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ (200 km)

 Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην Φλωρεντία, η οποία θεωρείται η γενέτειρα της Ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγηση θα δούμε το Παλάτι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία.- πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών της πόλης, όπως ο Γαλιλαίος και ο Μακιαβέλι. Επίσκεψηστην γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωταγωγημένο μνημείο της, τον κεκλιμένο Πύργο, που βρίσκεται δίπλα στα Βαφτιστήρια και στον Καθεδρικό Ναό. Γεύμα εξ’ ιδίων και επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ:29/10/2019 ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ -ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΣΙΕΝΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (250 km)

  Πρωινό και αναχώρηση  για το Σαν Τζιμινιάνο, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Στη συνέχεια επίσκεψη σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που αναρωτιέται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν άθικτες ενάντια στη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Έπειτα μετάβασηστη Περούτζια . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: 30/10/2019 ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ– ΑΝΚΟΝΑ (135 km) – ΕΝ ΠΛΩ

 Πρωινό και περιήγηση στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Ουμπρίας, τη Περούτζια. Ξενάγηση στην Πιάτσα Νοβέμπρεμε την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο και το υπέρλαμπρο μέγαρο των Πριόρι, τις μεσαιωνικές γειτονιές και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην γύρω περιοχή. Συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και διανυκτέρευση εν πλώ.

 

6Η  ΗΜΕΡΑ: 31/10/2019 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –  ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ (230 km)

 

 Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση αναχώρηση για τις πόλεις μας