4/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

28/02-02/03/2020

 

1η ημέρα: Παρασκευή 28/02/2020 : Πτολεμαΐδα -  Κοζάνη - Θεσ/νίκη - Βελιγράδι

Συγκέντρωση εκδρομέων και αναχώρηση 19:00 από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, 19:30 απο το Δημαρχείο της Κοζάνης και 22:00 από τη Θεσσαλονίκη  για σύνορα Ευζώνων. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών.

 

2η ημέρα: Σάββατο 29/02/2020 : Βελιγράδι γύρος πόλεως – Προαιρετική Κρουαζιέρα – Προαιρετικό Δείπνο με μουσική στη Skarljia ή σε παραδοσιακή Σέρβικη ταβέρνα

Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στη «λευκή πόλη», το Βελιγράδι νωρίς το πρωί. Εκεί αμέσως θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας από το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το πολυτελές  ξενοδοχείο “Hotel Moskva”, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο «ψυχρό», αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο.

 

3η ημέρα: Κυριακή 01/03/2020 : Προαιρετική εκδρομή στο Νόβισαντ  - Stremsi Karlovsi – προαιρετική κρουαζιέρα

Αφού απολαύουμε το πρωινό μας στα ξενοδοχείο μας για τη σημερινή ημέρα προτείνουμε μια ημερήσια εκδρομή στο Νόβισαντ, την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφή.

4η ημέρα: Δευτέρα 02/03/2020 : Βελιγράδι - Νις - Θεσ/νίκη - Κοζάνη - Πτολ/δα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την  ιστορική πόλη του Νις, τη γενέτειρα του Μέγα Κωνσταντίνου,  που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

HOTEL QUEENS ASTORIA/

 MR PRESIDENT 4*

129

52€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

·         Όλες τις μετακινήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας

·         Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με ημιδιατροφή

·         Έμπειρο αρχηγό συνοδό κατά τη διάρκεια της εκδρομής

·         Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

·         santa_claus[1]santa_claus[1]Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.      

·         Επιπλέον ποτά γεύματα

·         Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 

·         Εισόδους μουσείων, πάρκων αναψυχής και αρχαιολογικών χώρων.