Πάτρα

3ημερη οδική εκδρομή

 ΠΑΤΡΑ –ΟΛΥΜΠΊΑ-ΔΙΑΚΟΦΤΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΓ. ΛΑΥΡΑ

 

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06/19  ΚΟΖΑΝΗ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΠΑΤΡΑ 

  Συγκέντρωση νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από Πτολ/δα και Κοζάνη μέσω Εγνατίας  οδού κατευθυνόμαστε δυτικά με πρώτη στάση για καφέ στο ύψος των Ιωαννίνων  συνεχίζουμε μέσω Ιόνιας οδού προς Μεσολόγγι. Χρόνος για ξεκούραση και επίσκεψη στον κήπο των ηρώων. Φτάνοντας στο Αντίρριο θα επιβιβαστούμε στο ferry-boat όπου θα μας μεταφέρει στο Ρίο για να θαυμάσουμε το μέγεθος της τεράστιας γέφυρας. Άφιξη στην Πάτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος εξ΄ιδίων στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2Η  ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06/19 ΠΑΤΡΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΠΑΤΡΑ 

 Μετά το πρωινό, συνεχίζουμε για  τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μπορείτε να θαυμάσετε κάποια από τα πιο σημαντικά μνημεία, όπως είναι ο Ναός του Ολυμπίου Δίος, το Στάδιο και το Ηραίον. Μπροστά από το Ναό της Ήρας βρίσκεται ο βωμός στον οποίο γίνεται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Πάτρας. Ελεύθερος χρόνος για να δείτε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα (βυζαντινού ρυθμού), το κάστρο της πόλης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το νεοκλασικό Δημοτικό Θέατρο (έργο του περίφημου Τσίλερ), το Αρχαίο Ωδείο (το ωραιότερο ρωμαϊκό κτίσμα της περιοχής), την Ιερά Μονή Γηροκομείου, την Ιερά Μονή Ομπλού, την καθολική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, την Δημοτική Πινακοθήκη, το κάστρο του Ρίου που κτίστηκε το 1499 . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

3Η  ΗΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ 17/06/19 ΠΑΤΡΑ-ΔΙΑΚΟΦΤΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΓ.ΛΑΥΡΑ-ΚΟΖΑΝΗ 

 Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Διακοπτό την παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου όπου προαιρετικά θα επιβιβαστούμε στον γραφικό οδοντωτό σιδηρόδρομο, προαιρετικά, (διαφορετικά μπορείτε να συνεχίσετε με το πούλμαν για τα Καλάβρυτα)  όπου μετά από διαδρομή που θυμίζει κομμάτι από ζωγραφικό πίνακα και χρόνο μίας ώρας περίπου φτάνουμε στα ιστορικά Καλάβρυτα που το όνομα τους σημαίνει «καλά νερά»  (χρόνος ελεύθερος). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μονή της Αγίας Λαύρας και στο Παρεκκλήσι, όπου ορκίσθηκαν οι οπλαρχηγοί  της επανάστασης του 1821. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Μέγα σπηλαίου, «κολλημένο» πάνω σε βράχο σε τοπίο με σπάνια ομορφιά. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hermes Tours - 22/10/2020
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~