01/05/2020 – 03/05/2020

 

1η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/05/2020  ΚΟΖΑΝΗ- ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ– BITOLA - ΟΧΡΙΔΑ

 Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση αποσκευών και αναχώρηση από το Δημαρχείο Κοζάνη και το Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας . Περνώντας από Φλώρινα, σύνορα Νίκης  (στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών DUTY FREE SHOP) φτάνουμε στο Μοναστήρι (Βitola), σύντομη στάση για τον απογευματινό μας καφέ στον πεζόδρομο της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΒΒΑΤΟ 02/05/2020  ΣΤΡΟΥΓΚΑ - ΟΧΡΙΔΑ

   Πρόγευμα. Επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Οχρίδας. Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές Eκκλησιές της πόλης του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας, τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Ελεύθερος χρόνος  στη γραφική πόλη της Οχρίδας. Το απόγευμα βόλτα στο γραφικό πεζόδρομο της Στρούγκας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ 03/05/2020 ΟΧΡΙΔΑ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – POGRADEC - ΚΟΡΥΤΣΑ  

  Πρόγευμα τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση ακολουθώντας την παραλίμνια διαδρομή, θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στην νότια πλευρά της Λίμνης, κτισμένο το 10ο αιώνα, σε μία περιοχή που ήταν ολόκληρη έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Στην συνέχεια αφού διέλθουμε τον συνοριακό σταθμό εισερχόμαστε στην Αλβανία για να επισκεφτούμε την παραλίμνια πόλη του Πόγραδετς. Συνεχίζουμε για Κορυτσά όπου και θα έχουμε χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για Ελλάδα μέσω Κρυσταλλοπηγής - Καστοριάς. Άφιξη στις πόλεις μας  το βράδυ.

 

             ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ:  110€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·       Μεταφορές με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.

·       Δύο  (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 *  με ημιδιατροφή .

·       Τοπικό ξεναγό καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής μας στα Σκόπια.

·       Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·       Εισόδους μουσείων

·       Ποτά, διασκεδάσεις και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό